Natuurlijk spelen

Natuurlijk Spelen 2.0: aanleg van uitdagende, groene en gezonde speelplekken.

Officiële instanties buitelen over elkaar heen in hun enthousiasme over deze nieuwe ontwikkeling. Een natuurlijke speelplek stimuleert kinderen om te gaan ontdekken, reduceert pesterijen, etc.

natuurlijkspelen01

Van ontwerp tot jaarrondbeheer
In navolging worden overal in het land natuurlijke speelplekken aangelegd, maar de aanleg van een duurzame natuurlijke speelplek vraag wel bepaalde kennis en ervaring. Met andere woorden: de aanleg hiervan is een vak! Een vak dat Nooijen tot in de finesses beheerst en waarmee wij u graag met raad en daad terzijde staan. Wij beheersen alle facetten en voeren de meeste werkzaamheden uit in eigen beheer. Van ontwerp tot jaarrondbeheer. Hierbij werken wij op een regelmatige basis samen met een groot aantal gerenommeerde speeltuinontwerpers.

Het maken van tunnels en hutten van levende wilgentakken, het creëren van waterspelplekjes, het aanbrengen van klimbomen, etc. u zegt het maar. Wij bedenken samen met u de ideale speelplek en onze ervaren vakmensen voeren dit uit en maken de meest fantastische en verrassende speelplekken.

Stimulans tot ontdekken en spelen
Op deze wijze wordt er tegenwoordig, als alternatief voor speeltoestellen of als aanvulling hierop, ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke speelaanleidingen. Denk bv. aan palen, keien, een speelbos, een speelheuvel, etc. Alles gericht op het stimuleren van het avontuurlijke spelen. Ons doel hierbij is de creativiteit van kinderen te stimuleren door een ervaringsgerichte speelplaats te ontwerpen en te maken, waardoor kinderen dichter bij de natuur komen te staan. Denk bv. aan het toepassen van een insectenhotel, waardoor de kinderen kunnen ontdekken welke insecten er zijn, of de aanleg van een moestuin waarbij kinderen zelf groenten kunnen kweken.

Naar alle projecten »